from 0 лв
Запазете сега

Високият Шварцвалд

Шварцвалд, Германия
0/5
Продължителност

6 дни 5 нощувки

Тип

С водач

Големина на групата

18 души

Трудност

Лесно

Описание

Дати на отпътуване 2024 г.: 28.06 – 03.07 няма места 03.07 – 08.07 няма места

 

Любителите на пешеходния туризъм ще намерят в Шварцвалд всичко, за което сърцето им копнее през цялата година. Приключенията и великолепните гледки към гори, върхове и езера са гарантирани. Този планински район на Германия привлича вниманието на туристите с превъзходната мрежа от туристически пътеки с обща дължина над 2000 километра. Известен като планината, от която извира река Дунав, това място очарова с чистите си потоци и реки, красиви водопади и гъсти гори, а хората тук са построили красиви къщи, отрупани с цветя през лятото.
С дължина 160 км и широчина около 60 км, Шварцвалд трудно би могъл да бъде обходен за няколко дни. Избрахме Високия Шварцвалд (Hoch Schwarzwald) за това пътуване, защото тук се намира най-високата точка на Шварцвалд – връх Фелдберг (Feldberd) -1493 м, изворите на Дунав, едни от най-красивите му езера Титизее (Titisee) и Шлухзее (Schuchsee), чаровни градчета и селца, сякаш излезли от приказките, водопади…
Освен преходите сред природата, ви предлагаме разходки из курорти и градчета. Това дава възможност да узнаем и други любопитни факти за традициите на този район, като оригиналните традиционни костюми с огромните шапки с топчета, Bollenhut и традицията за изработване на прословутите часовници с кукувички.
За база сме избрали хотел Action forest на брега на красивото езеро Титизее в центъра на курорта със същото име Титизее.

Акценти

 • Изкачване на връх Фелдберг (1493 м), най-високият връх на Шварцвалд.
 • Посещение на старинния Фрайбург
 • Пътешествие до извора на река Дунав.
 • Преминаване по най-дългия висящ мост в Шварцвалд
 • Разходка в долината на река Равена.

Отстъпка при групова резервация (процент)

Отстъпка при групова резервация възрастни
# Намаление за група Възрастни от Възрастни до Намаление от
1 Група от четирима 4 6 10%

Програма

Ден 1
Ден 1

Пристигане на летището в Базел.
Трансфер от летището до курорта Титизее и настаняване в хотела.

Ден 2
Ден 2

Транспорт до подножието на връх Фелдберг (1493 м), най-високият връх на Шварцвалд и панорамна обиколка в околностите му. За около час се стига до върха. Там, до паметника на Бисмарк, има панорамна площадка, от която може да се видят гледки във всички посоки: долината на Рейн, Вогезите, Алпите. Следва спускане по северните му склонове. По горската пътека се редуват много хижи, сега работещи като ресторанти, в които може да се хапне и пийне нещо освежаващо. Накрая, преди последното изкачване обратно е най-голямата изненада. Това е езерото Фелдзее, (Feldsee) оградено от 300 метровите стръмни склонове на върха.  Цялата обиколка е приблизително 12 км и се изминава за около 5 часа.
Продължаваме до Тоднауберг, курортно място високо над долината на градчето Тоднау. Преминаваме по висящ пешеходен мост от стоманени въжета, дълъг 450 м, който свързва единия край на каньона с другия за да се види водопадната каскада, висока около 100 м.
Връщане в хотела в Титизее.

Ден 3
Ден 3

Трансфер до изворите на река Брег, най-дългия приток на река Дунав, приет за извор на реката. Мястото е магично, в близост до един стар исторически параклис  - Мартинскапеле. На самия извор има статуя на бога на реката Данувий.
Трансфер обратно до Титизее.
След обяд отпътуване с влак до градчето Донауешинген, където се вливат реките Брег и Бригах и дават начало на река Дунав.
Връщане с влак до Титизее.

Ден 4
Ден 4

Придвижване до Хинтерцартен и кръгова разходка по дефилето на река Равена по добре поддържана пътека. Изминава се за около 4 часа. Пътеката минава покрай редуващи се мелници и чаркове покрай реката, под впечатляващ виадукт и покрай водопади, много и различни по височина . В най-тесните части на пътеката са изградени мостчета и стълби, които улесняват преминаването. Преди Коледа под виадукта се провежда Коледен базар.

Ден 5
Ден 5

Пешеходна обиколка на езерото Титизее. Лесна и освежаваща разходка с възможности за къпане в езерото, 7.4 км, 3,5 часа.

Ден 6
Ден 6

Придвижване до град Фрайбург им Брайсгау и разглеждане на стария му център. Отправяме се към летище ЕвроЕърпорт и отпътуваме за София.

Включва/Не включва

 • Лицензиран водач, говорещ български и немски език
 • Всички трансфери в Германия, с обществен или специално нает транспорт
 • Входни такси
 • Нощувки и закуски
 • Самолетни билети
 • Допълнителни услуги
 • Разходи от личен характер
 • Напитки, обеди и вечери
 • Билет за висящия мост

Продължителност

3- 5 часа
Многоднево

Географски район

Шварцвалд, Германия

Още информация

Транспорт

Пътуването ще се осъществи с полет от София до Базел (Мюлуз-Фрайбург) на отиване. На връщане ще се осъществи с полет от Базел (Мюлуз-Фрайбург) до София. Полетите са на компанията Уиз Еър.

Допълнителни условия

Пътуването ще се осъществи при записали се минимум 6 човека. Възможно е да се осъществи и при по-малък брой записали се, но ще има корекция в цената. 
Посочената цена е на човек в двойна стая в хотела. 

от 0 лв

Това може би ще ви хареса