from 2700 лв
Запазете сега

Реюнион

Остров Реюнион
Няма оценка
Продължителност

9 дни 8 нощувки

Тип

С водач

Големина на групата

8 души

Трудност

Средно

Описание

Дати на отпътуване 2024 г. 25.10 – 05.11

 

Предлагаме Ви една екзотична дестинация, която се посещава предимно от любители на пешеходния туризъм. Голяма част от Остров Реюнион не е достъпен с автомобил за радост на природолюбителите. Той е великолепен тропически остров в Индийския океан. Френски департамент е и технически част от Франция. Представете си гъста, зелена джунгла и прекрасни вулканични планини, които предлагат безкрайни възможности за пешеходни турове. И всичко това заобиколено от пясъчни плажове с перфектно време през цялата година. В съчетание с топлата и гостоприемна култура на местните хора и настаняване от семеен тип, този остров е завладял сърцата на много пътешественици.
Тук можем да се разхождаме по пешеходните пътеки без притеснения, тъй като няма опасни или отровни животни.
Населението на острова е мозайка от етноси, живеещи в хармония. Религиозните вярвания съжителстват толерантно, което придава на мястото изключително културно и духовно богатство.
Ще бъдем в средата на Индийския океан, но няма да имаме такси за роуминг и ще плащаме в евро.

Акценти

 • Изкачване на Питон де Неж (3070м), „Покривът на Индийския океан“. Застинал вулкан, създал острова преди 5 млн години, когато е изригнал.
 • Пешеходни турове в трите циркуса Мафат, Силаос и Салази около Питон де Неж. Тези циркуси са най-поразителната геоложка атракция на острова – вулканични калдери, създадени, когато някогашните камери се срутват. В циркуса Мафат и до днес няма пътища, прекосяван е само от пешеходни пътеки.
 • Изкачване на масива на Питон дьо ла Фурнез, будния вулкан на острова.
 • Разходки до така наречените „наблюдателни площадки“. За да достигнем до тях ще преминем пеша през гъсти тропически гори и ще видим 700 м водопади или автомобилно ще преминем по пътища с над 300 завоя за да зърнем циркусите от високо.

Програма

Ден 1
Ден 1

След пристигане на летище Ролан Гарос в столицата Сен Денис се отправяме към една от най-панорамните площадки за наблюдение на острова, връх Майдо (2190 м). Мястото е наречено „Балконът на Реюнион“ заради гледките към западното крайбрежие на острова и невероятните гледки към циркуса Мафат. Природата в циркуса е защитена и е достъпна само пеша или с хеликоптер. Той е приютил няколко малки селца, които са свързани само с туристически пътеки. С раници на гърба се спускаме в циркуса за тридневна обиколка в него. Достигаме селцето Рош Плат, където нощуваме в типичните къщи за гости Gite.

7 км   480 м   1400 м   5 часа

 

Ден 2
Ден 2

Днес поемаме към красивото селце Ла Нувел, най-голямото селище в циркуса, преминавайки през едни от най-чаровните места на Мафат: Троа Рош, природен феномен, където реката се спуска стръмно в една цепка в базалтовата скала и зелени равнини, където царуват уединение и тишина. Отново нощуваме в типична къща за гости.

10 км   1070 м   780 м   6 часа

 

Ден 3
Ден 3

Напускаме селцето Ла Нувел и поемаме в посока седловината Кол де Бьоф, която отделя цируса Мафат и Салази. До седловината има асфалтов път, където на практика е паркинга на колите на хората от Мафат. Пътеката минава през гора от вековни, виещи се и вечно зелените дървета Тамаринд, понякога потънали в мъгли, което внася загадъчна атмосфера в тази част от похода. Стигайки седловината, гледката към двата циркуса Мафате и Салазие е изключителна. Тук ни очаква автобусът и с него отиваме в градчето Хел-Бург за нощувка. Хел-бург е считан за най-красивото селище на острова благодарение на възстановените традиционни креолски вили.

6,5 км   700 м   300 м   4 часа

Ден 4
Ден 4

Напускаме циркуса Салази по единствения път, който го свързва с околния свят. Това е един живописен път през каньони и долини, по чиито стени се спускат водопади. Отправяме се към водопада Тру дьо Фер (превежда се като „желязна дупка“) и е една от най-забележителните природни дадености на остров Реюнион. В тази дълбока 300-метрова пропаст текат редица реки, завършвайки с 695-метров водопад, който е най-високият във Франция. Най-добрият начин да видим Тру дьо Фер е от специална площадка за наблюдение, до която се стига по пътека, преминаваща през гората Белув. Поредица от мостчета и повдигнати дървени скари помагат да преминем през една от най-влажните части на острова, първична гора от покрити с мъх и орхидеи тамариндови дървета и папрати. Всичко наоколо наистина прилича на сцена от Джурасик парк.
След разходката отпътуваме в спокойното градче Плен де Палмист за да преспим в хотел. То се намира в един зелен район на остров Реюнион и е разположен в равнинно пространство, сгушено между два вулканични масива в центъра на острова.

8 км   300 м   300 м   4 часа

Ден 5
Ден 5

Трансфер до изходната точка на прехода до кратера на Питон дьо ла Фурнез, будния вулкан на острова. Той се намира в югоизточния му край и е един от най-активните вулкани в света. Постепенно растителността намалява. Накрая пресичаме пустинна равнина и достигаме ръба на външния кратер. Преходът започва със спускане от ръба на външния кратер надолу до дъното на калдерата, продължаваме с пресичане на полето от изстинала лава и изкачване до ръба на вътрешния кратер Доломиьо. Бели петна върху лавата сочат пътя ни. На 2460 м височина достигаме кулминацията на разходката: пред очите ни се разкрива целия кратер, обхващащ 400 метра в ширина и 300 метра дълбочина.
Контрастът е невероятен. Само преди няколко часа сме пътували през гъсти тропически гори. Сега сме сред марсиански полета от застинала лава, в които няма следи от живот.
Привечер се завръщаме в земния рай край брега на океана. Ще пренощуваме в хотел сред палми и на фона на разбиващите се океански вълни.

12 км   700 м   700 м   5 часа

Ден 6
Ден 6

Този ден е предвиден за почивка, но това не означава, че ще бездействаме. Поемаме покрай океанския бряг за да разгледаме дивата природа на Юга. Тук сушата и океана са в постоянна битка. Вулкана изсипва тонове лава, а океана се разбива със шумни вълни в брега. От тази битка се оформя уникален пейзаж: черен базалтов бряг покрит със зелена трева и палмови дървета на фона на синята вода! Всяка събота местните хора се събират на пикник, а децата тичат волно край тях. Ще направим спирки на носа Кап Мешан и Кап Жон, ще пресечем застинали потоци от лава и ще посетим църквата, която по чудо е оцеляла от тях. Преди да се настаним в хотела ще се отклоним от крайбрежния път, за да се насладим най-красивия водопад на Реюнион, Гран Гале.

Ден 7
Ден 7

Най-популярната разходка на отрова е изкачването на застиналият вулкан Питон де Неж (Piton des Neiges), висок 3070 м., най-високото място в Индийски океан. При изригването му преди 5 милиона година се е образувал острова. Около него са трите циркуса Мафат, Силаос и Салази. Ще посветим два дни за да достигнем „Покривът на Индийския океан“ , като първия ден ще изкачим „стената“ на циркуса Силаос и ще пренощувахме в хижа Ла Каверн Дюфур, от която се достига върха за около два часа на другия ден.
Денят започва с трансфер до изходната точка в циркуса Силаос по един от най- живописните пътища на острова, известен като пътя на 400-те завоя. Следва 5 часа изкачване до хижата, като постепенно дивите гори отстъпват място на ниските храсти. Хижата е на 2500 м и предлага прекрасни панорами.

5 км   1200 м   100 м   5 часа

 

Ден 8
Ден 8

Рано сутринта за около 2 часа достигаме „Снежния връх“ (както е превода на името му и подсказва, че през зимата, тоест през Август, има сняг). Постепенно докато вървим нагоре посрещаме Слънцето. На върха панорамата е във всички посоки. Различаваме действащия вулкан, градове и села, които вече сме посетили. Следва продължително спускане до Силаос. С автобуса се отправяме към брега, където ще пренощуваме в хотел.

11 км   600 м   1680 м   5 часа

 

Ден 9
Ден 9

След като преминахме по някои от най-красивите пешеходни пътеки в остров Реюнион, е време да отпътуваме обратно към столицата и летището. Ще имаме време да се потопим в океана и да отпочинем по западното крайбрежие, защитено от коралови рифове.

Включва/Не включва

 • Водач с български
 • 8 Нощувки
 • Всички трансфери по време на екскурзията
 • Всички входни такси
 • Самолетни билети
 • Допълнителни услуги
 • Разходи от личен характер
 • Напитки, обеди и вечери

Продължителност

5 – 7 часа
Многоднево

Географски район

Остров Реюнион

Още информация

Транспорт

Пътуването ще се осъществи през Париж. За целта, освен 9 дни за програмата на остров Реюнион е необходимо да се предвидят евентуално по един допълнителен ден за полета от София до Париж на отиване и от Париж до София на връщане. Полетите София-Париж-София ще се осъществят с компанията Раянеър, които не са обявени за месец ноември. Полетите до Реюнион и обратно ще се осъществят с френската компания Френч Бии.  

Допълнителни условия

Пътуването ще се осъществи при записали се минимум 6 човека. Възможно е да се осъществи и при по-малък брой записали се, но ще има корекция в цената. 
Посочената цена е на човек в двойна стая в хотелите и в общи помещения в хижите. 

от 2700 лв

Това може би ще ви хареса