Реюнион

Реюнион, официално департамент Реюнион,  е остров в Индийския океан, който е отвъдморски департамент и регион на Франция. Част от Маскаренските острови, той се намира географски в Африка – на приблизително 679 км (422 мили) източно от остров Мадагаскар и на 175 км (109 мили) югозападно от остров Мавриций. Има население от около 900 000 души. Столица и най-голям град е Сен Дени.

Реюнион е необитаем, докато френски имигранти не заселват острова през 17 век. Тропическият му климат води до развитието на плантационно земеделие, фокусирано предимно върху захарта.  Днес по-голямата част от населението е от смесен произход, докато преобладаващият език е креолски от Реюнион, въпреки че френският остава единственият официален език.

Издигайки се от океана като базалтов щит, обвит в зелено, Реюнион е живописно вълшебен остров, който предлага наистина удивително разнообразие от пейзажи. Има страхотни планини, изумрудени гори, падащи водопади, вълнуващи панорами, оживени крайбрежни градове и плажове с бял или черен пясък – да не говорим за страхотния Piton de la Fournaise, един от най-достъпните активни вулкани в света. Със своя изключително разнообразен терен, Реюнион е мечтана дестинация за любителите на природата. Пешеходният туризъм е най-популярен, но парапланеризъм, каньонинг, планинско колоездене, рафтинг, гмуркане, наблюдение на китове и конна езда също са добре развити.